Lijekovi životinja> Kanikvantel plus / Caniquantel plus (tablete)

Jedna od obveznih preventivnih mjera za kućne ljubimce - de-worming (uzimajući osloboditi od parazita). Na policama u veterinarskim ljekarnama punim antihelmintičke, oči su samo pobjegle. U ovom članku saznajemo više o takvoj pripremi kao kanikvantel za pse.

Što je uključeno u

Kao glavna aktivna tvar u pripravku su praziquantel i fenbendazol. Ali one pomoćne su natrijev lauril sulfat, polvidon, magnezijev stearat. Ali zašto psi jedu pilulu bez "svađanja"? Stvar je u tome što kanikvantela za pse posjeduje poseban okus, koji je identičan mesu.

Proizveden je kao štrcaljka s unutarnjom suspenzijom (volumen 6 ml) i u obliku bijelih tableta u aluminijskim blisternima.

Kakve vrste parazita utječu kaniquantel

Praziquantel i fenbendazol, koji su dio tableta, djeluju na trake i okrugle parazite. U helminama, neuromuskularna aktivnost je blokirana, metabolizam i razmjena energije usporavaju, zbog čega crv umire.

Učinkovito protiv cestoda, nematoda, toksoskarusa, kuka, einkinokoka, difterije i miješanih helmintijaza. uzrokovane okruglim, crijevnim crvima vrpce.

Kako dati kanikvantel za pse

Najbolje je dati lijek ujutro (uz malu količinu hrane). Možete samljeti i miješati s hranom (kašica, na primjer). U najgorem slučaju možete zgnječiti tabletu i pomiješati ga s kuhanom vodom. Kod 1 tablete je dovoljno 10 mililitara vode. Ova doza je dovoljna za 10 kilograma težine životinje.

U slučaju da je pas velik, vrlo je teško pitati mnogo tableta. Na spašavanju ćete dobiti sličnu pripremu, ali s povećanim doziranjem - Kanikvantel Plus XL za pse. Dovoljno je 1 tableta za 20 kg tjelesne težine životinje. Možete dati kanikvantel za pse i mačke, ali pravilno izračunajte dozu (sjetite se težine). Malo je ograničenje - dob i fiziološko stanje žene (trudnoća i laktacija). Ako je mustachit stariji od 3 tjedna, ovaj veterinarski lijek je kontraindiciran.

Nema izdržljivosti zbog gladi, davanje laksativa nije potrebno. To jest, bez dodatnih tretmana i priprema, sigurno možete dati anthelmintiku.

Mnogostrukost davanja

To možete učiniti jednom. Ali, bolje je ponoviti de-worming nakon 10-14 dana, tako da svakako osloboditi kućnog ljubimca od neželjenih "stanovnika" u crijevima. Izvršite ovu preventivnu mjeru svaka 3 mjeseca.

Recenzije na Kanikvantelu za pse

Recenzije za Kanikvantel za pse su gotovo sve pozitivne. U rijetkim slučajevima možete čuti negativne, ali uglavnom su povezani s pojavom nuspojava zbog netolerancije bilo koje komponente ili predoziranja.

Vic:

Uzeo je štene na ulici. Izgleda oko mjesec dana. Većina preparata iz crvi su namijenjena starijim psima, ali iz crvi se može vidjeti da ima crve (želudac je jako natečen, apetit je slab, ponekad povraća i uzrujana stolice). Zato je veterinar savjetovao dati Canikvantelu za pse. Vrlo zadovoljan. Štenac je postao znatno bolji sljedeći dan. Apetit se nastavio, trbuščić je bio otpuhan, stolica je postala normalna. Dan kasnije u izmetu beba je primijetila mrtve tanke parazite. Svakako ću dati tom anthelmintiku novom članu obitelji.

Sergej:

Kod kuće žive i mačke i psi. Životinje se stalno kontaktiraju (jedu iz jedne zdjele, spavaju zajedno, čak i šetnje što mnoštvo bježi). Razumijem da mogu pokupiti parazite bilo gdje. Stoga se sjećam zbog prevencije. Svakih 3 mjeseca, sve životinje daju antihelmintičke lijekove. Prije sam, za mačke i pse, uzeo različite pilule i suspenzije. No, tada je veterinar savjetovao da obratite pozornost na Canikvantel, koji je prikladan za pse i mačke (glavna stvar je ispravno izračunati dozu).

Ivan:

Imam lovačkog psa. Naravno, da biste lovili s njom, morate ju izazvati (a ne samo od bjesnoće). I prije cijepljenja, savjetuje se veterinare da pogone crve. Pokušao sam mnogo različitih tableta. Ali neki su bili nedjelotvorni (možda su bili zavaravani), dok su drugi izazvali alergijsku reakciju, a Bonya je jako isjekla. Prijatelj je savjetovao Kanikvantela, jer daje svog psa. Ipak je odlučio zatražiti od veterinara da ne riskira Bonin zdravlje. Nakon odobrenja stručnjaka, on je stekao lijek. Uzeo sam tablete. Pomiješala sam je u kaši, pas je bez problema progutao. Boji alergija, ali nije bio pobachki. Sada samo Canikvantel, za pse, jedan od najboljih antiparazitskih lijekova.

Cijena kanikvantele za pse

Cijena Canikvantele za pse ovisi o obliku otpuštanja lijeka. Na primjer, šesterokutna šprica može koštati 350-400 rubalja. Pakiranje je isto za 6 tableta u gotovo istoj cjenovnoj kategoriji (može varirati ovisno o gradu i ljekarničkoj marki). Ako kupite veliki paket, u kojem ćete imati 24 tablete, morat ćete izvući oko 1600-1700 rubalja. Poželjno je uzeti takav paket ako postoji mnogo životinja kod kuće ili veliki kućni ljubimac (na primjer, 60 kg pas takvog paketa traje godinu dana: 6 tableta svaka 3 mjeseca).

Upute za uporabu i recenzije na Kanikvantel plus za pse

Kanikvantel plus za pse razbija metabolizam energije u organizmu nematode, paralizira neuromuskularni sustav cestoda i time ubija parazite i dovodi do njihove izolacije od gastrointestinalnog trakta.

Namijenjen je štencima i lijek se može davati bebama, počevši od dobi od tri tjedna.

Upute za uporabu Kanikvantela za pse

Kanikvantel se sastoji od Fenbendazola i Praziquantele, a doza lijeka uključuje jednu tabletu po 10 kg tjelesne težine psa. Za preventivni deworming, Kanikvantel liječenje treba ponoviti svaka tri mjeseca.

Ali ako je infekcija životinje s helminthima jaka, doza se mora ponoviti dva tjedna nakon prvog dehelminiziranja. Tablete se ubrizgaju u životinje u komadiću kobasice, mesa, kaša ili mljevenog mesa ili jednostavno stavljaju na korijen jezika. Postupak je najbolje obaviti prije jutarnjeg hranjenja, a laksativi se ne smiju koristiti.

Ako pas odbija jesti, Kanikvantel plus se ubrizgava s štrcaljkom ili kateterom u obliku vodene suspenzije. Lijek ima kontraindikacije samo za trudne životinje. Osim toga, njezina interakcija s drugim lijekovima je nepoznata.

S iznimno velikim dozama lijeka (više od tri puta) može doći do proljeva, povraćanja i anksioznosti. Ali ove će reakcije uskoro nestati bez posebnog tretmana.

Pakiranje s 12 tableta lijeka košta oko 560 rubalja.

Foto: Kanikvantel plus za pse - upute za uporabu, recenzije

Recenzije za Kanikvantel plus za pse

Prije smo koristili još jednu dobru pripremu za degelmentiranje naših pasa. Ali u posljednje vrijeme puno je razgovora između pasa, da su ga počeli krivotvoriti, a kvaliteta lijeka uvelike je smanjena. Tada smo se odlučili prebaciti na kanikvantel. I nikada nisu žalili zbog toga što je rezultat profilakse vrlo dobar.

I nijedan nuspojav bilo kojeg od naših pasa za nekoliko godina korištenja, nismo primijetili. Također je prikladno za mene da paket od 12 tableta nije skupo, ali je dobro kad postoji nekoliko pasa.

Bio sam udario s cannivantelom za jedan slučaj. Od tada smo uzeli samo ovaj lijek. Nismo zapravo razmišljali o tome što tablete do degelmenta i često ih mijenjaju. Jednom u klubu, preporučeno mi je kupiti kanvantel za naš novi štene. Uzeo sam paket, dodijeljen je jedan tablet, a ostatak je skriven.

No, znatiželjna dvogodišnja beba pronašla je paket i pojela sve. Bio sam jako uplašen, ali samo je povraćao, i štene se nastavilo zabavljati, kao da se ništa nije dogodilo. Sada nije strašno dati takvu bezopasnu, ali učinkovitu medicinu.

kanikvantel

Pas (30-40kg) daje jutarnje 16.03.2012 kanikvantel 2 tablete (1 tableta x 20 kg), a dan kasnije je pas povratio neprobavljene hrane povraćanje i proljev su slabiji iz dana u dan postaje sve rjeđi povraćanje, počeo davati rižu vodu s malom količinom kurinova meso. Nakon 12 sati psa malo pita. Što je s tim? A što da radim? Hvala ti.

kanikvantel općenito je 1 tableta po 10 kg tjelesne težine, a ne na 20 psi težine 30-40 kg nije razgovor - dvije potpuno različite veličine psa. pa je nejasno što ste dali pasu. Ako je ipak anthelmintski, njezin status i tablete vjerojatnije slučajnost, tk. oni počinju djelovati u crijevima, a želudac i povraćanje su nevažni. potrebno je potražiti drugi razlog povraćanja.

"Kanikvantel Plus XL" za 20 kg tjelesne težine.

Re: re: kanikvantel 20.03.12 14:06

http://www.gama-market.ru/prep/kanikvantelxl.php?id_prep=1005
http://www.zooservice.ru/product_info.php?products_id=3511
O kanikvantelu ne znam što da kažem. sastav jedne doze je drugačiji. prva veza je njemački. za drugi - ne znam. s takvim kanikvantelom nije se sudario ili se suočio. u načelu, ako su tablete od crva "lijevo", onda je moguće da se otrovi sa tabletama. ako jaki zaglinovannost - onda proizvodi propadanja crva. Kod odraslih pasa, nisam se susreo s ovim, ali u svakom slučaju adsorbenti neće štetiti. enterosgel, na primjer.

Re: re: kanikvantel 20.03.12 14:20

I svi su shvatili. druga pogreška veze na mjestu kao dio droge. u redu ste dali.

Re: Re: Re: kanikvantel 20.03.2012. 16:18

Hvala ti. Priprema je njemački. Ako je to slučaj s pozadinom zaglostovannosti. TAKO za 2 tjedna moguće je ponoviti. Oh, zaboravio sam dati Enterosan.

Re: Re: kanikvantel 20.03.12 20:49

Da, nakon 10-14 dana ponovite. Ja bi samo u slučaju da je drugi lijek dao (dozalid ili milbemax). postoji i pojedinačna netrpeljivost lijeku.

Re: Re: Re: kanikvantel 12.03.2012. 15:53

Hvala ti. Vjerojatno ću to učiniti. Upute su napisane u slučaju. ponovite nakon 2-3 tjedna. To je kao? Nakon 2, a zatim 3 tjedna? Ili između 2 i 3 tjedna?

Re: Re: Re: Re: Kanikvantel 12.03.2012. 16:06

ponovite jednom za 2-3 tjedna, a ne nakon dva, a potom za sljedeća tri))) Ponavljam u 10 dana. ali vidite kako pas osjeća, ako ne, onda ga nemojte davati sve dok ne postane bolji. U urinu ipak predati, kao što je liječnik savjetovao. Naravno, koprogram bi bio dobar. svejedno su simptomi zujanje - i povraćanje, proljev i iscjedak. Ne bih napisao sve crve.

Re: re: Re: Re: Re: Re: Re: Koji je to? 21.03.12 22:47

Hvala ti. Ujutro idemo u kliniku. Spock, noći.

Bok Rijetka stolica roku od jednog dana nakon što je omogućilo deworming, povraćanje - znak trovanja, mogu biti povezani s antihelmintika, a može biti slučajnost. U svakom slučaju je prikazan simptomatsku terapiju spazmolitike (Nospanum, papaverin), antiemetici (Reglan, Seren) gastroprotectives (Zantac) mogu antibiotik, u odsutnosti povraćanja - helatore, u velikim količinama povraćanje i proljev - subkutanu ili intravensku infuziju,

Samo registrirani korisnici mogu odgovoriti na poruke. Registrirajte se i prijavite unosom svoje prijave i lozinke s desne strane prozora i moći ćete odgovoriti na poruke.

Prije postavljanja pitanja na forumu, pročitajte temu: "Kako postaviti pravi odgovor veterinaru", a također i s popisom odgovore na često postavljana pitanja, to će vam pomoći da uštedite svoje vrijeme i brže odgovorite na svoje pitanje.
Obratite posebnu pozornost na dokument: Simptomi bolesti životinja. Možda u vašoj situaciji ne možete očekivati ​​odgovor na forumu, ali hitno zatražite liječnika ili uzmite životinju u veterinarsku kliniku!

Kanikvantel za pse: upute, primjena, povratne informacije

  • Kanikvantel plus;
  • Kanikvantel plus XL;
  • Kanikvantel plus gel.
  • Tablete su obojene u ružičastoj i imaju duguljasti oblik. Postoji kružni oblik blijedo žute boje.
  • prepack u blisters za 3, 6, 12 ili 24 komada. Paket sadrži 48, 60 ili 90 tableta. Također je moguće pakirati u limenke od 120 tableta.
  • Doziran je gel na 6 ml i izdaje se u dozirnim špricama, na 3 komada. u paketu.
  • Zemlja podrijetla: Njemačka.

Načelo rada

Aktivne tvari Kanikvantela su:

  • praziquantel - 50 mg, u obliku XL - 100 mg, u gelu - 60 mg;
  • fenbendazol - 500 mg, u obliku XL - 1000 mg, u gelu - 600 mg.

Dodatne tvari: (crvena boja), okus (meso ili riba), kroskarmeloza-Na, lauril sulfat, magnezijev stearat.

Kanikvantel plus ima štetan učinak na živčani i mišićni sustav parazita u svim fazama razvoja. Praziquantel potpuno depolarizira mišićne stanice, što dovodi do paralize crva. Fenbendazol blokira sintezu ATP-a, ometajući metabolizam energije, što također dovodi do smrti nematoda i njihovog uklanjanja iz tijela životinje.

Način primjene

Kanikvantel plus je propisana za profilaksu i liječenje bjelančevina u pasa i mačaka. Deworming je obvezan 10 dana prije planiranog cijepljenja, kao i 10-14 dana prije parenja. U profilaktičke svrhe životinja je topljiva u proljeće i jesen ili svaka tri mjeseca.

Preporuča se uzimati Canikvantel plus prije jutarnje hrane. Zbog okusa okusa, životinje koriste sami lijek. U nekim će slučajevima biti potrebno produžiti tabletu u prah i miješati s malom količinom hrane. Uz potpuno odbijanje hrane, tableta treba otopiti u 20-40 ml vode i sipati se štrcaljkom bez iglica bliže bazi jezika. Gel se ubrizgava izravno ispod jezika ili se miješa s hranom.

Jedna tableta Kanikvantela plus dizajnirana je za 10 kg tjelesne težine, Oblik XL - 20 kg, jedan štrcaljki - 12 kg težine životinja.

Upotreba lijeka ne zahtijeva apstinenciju od prehrane i dodatne primjene laksativa. Da bi se popravio učinak i u teškim slučajevima, ponovljena primjena Canikvantel plusa se preporučuje 10-14 dana nakon prve administracije.

Kontraindikacije i nuspojave

Kanikvantel plus odnosi se na tvari s niskim opasnostima klase 4 (GOST 12.1.007-76) i nema štetan učinak na životinjsko tijelo.

Kontraindikacije uporabe lijeka su:

  • štene do tri tjedna;
  • trudnoća, osobito u prvoj polovici (s akutnom potrebom je moguće samo nakon savjetovanja s liječnikom);
  • razdoblje dojenja;
  • pojedinačno netrpeljivost prema jednoj od komponenata ili cijeloj pripremi u cjelini.

Kombinirana upotreba lijekova s ​​piperazinom smanjuje učinkovitost Canikveltel.

Lijek ne uzrokuje komplikacije. U rijetkim slučajevima i sa značajnom prekomjernom dozom, može biti:

Ovi simptomi ne zahtijevaju korištenje lijekova i nestanu sami tijekom dana.

Zoo robe
za kućne ljubimce -
opise, recenzije, promocije, popuste, cijene.

  • suhe hrane i konzervirane hrane za pse i mačke
  • akvarija i akvarija
  • kaveza za hrčak i zamorce
  • kaveza i ptica za ptice i papige
  • kuća, mekih sjedala, noktiju, salona
  • Ostali kućni ljubimci za kućne ljubimce
  • ZOOFORUM - dom
  • Promjena veličine fonta
  • Verzija za ispis
  • Pitanja
  • Prijavite se

Kanikvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Kanikvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Alexandra »25. studeni 2013, 12:20

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

konovarenko »15. lipnja 2016., 18:26

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Keria »18.06.2016., 15:12

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Jetta »18. lipnja 2016, 15:18

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Marcelle »18. lipnja 2016, 15:19

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Casype »20. srpnja 2016., 10:50

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Zema »07 Listopad 2016, 10:30

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Sacure »19. listopada 2016, 14:16

Tko je online

Korisnici koji pretražuju ovaj forum: Nema prijavljenih korisnika i 0 gostiju

Kanikvantel plus za pse (tablete) - pouzdani lijek u borbi protiv helminta

Za svakog vlasnika psa, pitanje provođenja pravodobnih preventivnih mjera i učinkovitog liječenja bolesti povezanih s pojavom bobina u četveronožnom prijatelju uvijek će biti relevantno. Drug Kanikvantel plus za pse, dobro uspostavljena među veterinarima, a među ljubiteljima pasa, učinkovit je u borbi protiv nematozami i tsestozami i ne šteti zdravlju životinja.

Opis pripravka

Lijek je dostupan u obliku bijelih okrugle tablete plosnat oblik, pakiranih u blistere do 6 ili 24 komada, 48, 60 ili 90 komada kartonskim kutijama ili 120 komada metalne kutije. Pakiranje uvijek mora sadržavati upute za uporabu lijeka za pse.

Kanikvantel plus - ravne tablete dizajnirane za borbu protiv bajki kod pasa.

Tableta sadrži dvije aktivne tvari - fenbendazol 500 mg i prazinkvantel 50 mg, s drugačijim načelom djelovanja na helminths. Pod djelovanjem fenbendazolnih mikrotubula u crijevnim stanicama crva uništavaju se izmjene energije, što dovodi do smrti parazita. Prazinkvantel povećava propusnost staničnih membrana parazita za Ca2 +, što rezultira kontrakcijom mišića, a kasnije paralize i smrti.

Pomoćne tvari polividon - 20 mg natrijev lauril sulfat - 10 mg magnezij stearat 0,6-c kao takva važna komponenta kao aromom sa mesom okusa - 12 mg, čime znatno lakše provesti oralno davanje lijeka u usporedbi s analozima.

Lijek je učinkovit protiv trake i okruglih helminti, smještenih u svim fazama razvoja:

  • Toxocaracanis (pseće ascaris);
  • Taeniaspp (tapeworms);
  • Trihurisvulpis;
  • Echinococcus multicolans (echinococcus);
  • Echinococcusgranulosus (echinococcus);
  • Multicepsmulticeps (ovčji mozgovi);
  • Diphyllobotriumlatum (široka trakavica);
  • Mesocestoides spp. (Lančani);
  • Toxascarisleonina (toksaksaroza);
  • Ancylostomacaninum (hookworm);
  • Dipilidiumkaninum (trakavica krastavaca);
  • Uncinariastenocephala (neobična bolest).
Kanikvantel plus je učinkovit protiv opsežnog popisa unutarnjih parazita.

Indikacije za recept i kontraindikacije

Mnogi stručnjaci preporučuju da se "pašnjak" bjelančevina mora provesti najmanje jednom svaka tri mjeseca. Međutim, postoje pristalice mišljenja da sve antihelmintika su toksični i imaju razarajući učinak na tijelo sobaki.Otvet o pitanju periodičnosti složenih anthelmintik aktivnosti u velikoj mjeri zavisi psa prehrani i obrazovanju.

Ako se njezina hrana sastoji od suhe hrane, a ona ne jede ništa od zemlje na ulici, onda se gnjavaža može obavljati svakih šest mjeseci. Ako uzorak životinje sadrži sirovo meso i druge nesigurne proizvode, ne smije se zanemariti pravovremeni postupak "prisiljavanja" crva.

Važno je. Budite sigurni da proglistonit psa dva tjedna prije cijepljenja, viskozan, izgled djeteta u kući ili novi ljubimac. Deworming se može obaviti štenadima od dobi od tri tjedna.

Neželjeno je provoditi deworming ako je životinjsko tijelo oslabljeno zbog bolesti, a također i u prisutnosti trudnoće. Iznimke su izvanredni slučajevi teške infekcije parazita.

Kanikvantel plus daje pse za prevenciju svaka 3-4 mjeseca.

Kako primijeniti Kanikvantel plus u tablete

Jedna doza lijeka izračunata je ovisno o težini psa, 10 kg težine zahtijeva 1 tabletu. Prevencijska doza Kanikvantel Plus odgovara terapeutskoj dozi i također se primjenjuje jednom. Lijek se može hraniti životinji kao poslasticu, koju promovira okus s okusom mesa ili se dodaje hrani u zgnječenom obliku. Ako se u slučaju davanja lijeka u hranu, kućni ljubimac odbija jesti, pilule možete staviti u usta na korijen jezika i pričekati da ih proguta.

Vijeće. Ako nije moguće davati lijek gore navedenim metodama ili osjetljivije izračunavanje doze koje treba poduzeti kod pasa male težine, može se pripremiti vodena suspenzija. Da bi to učinili, 1 Kanikvantel tableta plus u mljevenom obliku miješa se u 10 ml vode. Otopina se odmah injektira u usta psa špricom po stopi od 1 ml po 1 kg tjelesne mase.

Ako slijedite upute za uporabu, u pravilu se ne poštuju Kanikvantel plus nuspojave. Uz pojedinačnu osjetljivost na komponente lijeka u životinji može početi povraćati, proljev, povećana salivacija. Ti su simptomi kratkotrajni i ne zahtijevaju posebne mjere.

Doziranje Canikvantel plus izračunava se po težini psa.

Mjere osobne prevencije

Osobe s povećanom osjetljivošću na komponente Kanikvantela Plus trebaju izbjegavati izravan kontakt s lijekom, u krajnjem slučaju vrijedi koristiti medicinske rukavice. Ako razvijete alergijsku reakciju, ili ako uđe u ljudsko tijelo, trebali biste odmah potražiti liječničku pomoć. U drugim slučajevima morate slijediti opća pravila sigurnosti i higijene, kao i drugih lijekova.

Kanikvantel plus za pse: upute za uporabu

Tablete od crva za pse Canvvantelove pse

Lijek Kanikvantel plus dizajniran je za liječenje psa iz crva, kao i za sprečavanje bjesnoća. Zahvaljujući posebnoj kombinaciji aktivnih sastojaka, tablete s crva za Canikvantelove pse učinkovite su protiv svih najčešćih boksa - nematoda, cestoda i trematoda. Proizvod je također prikladan za uporabu na mačkama.

Aktivne tvari

Jedna tableta od Kanikvantel plus crva sadrži 500 mg fenbendazola i 50 mg praziquantela. Na primjer, Kanikvantel plus xl za pse dostupan je u pakiranju od 12 tableta, a uobičajena je mogućnost - u pakiranju od 6, 12 i 24 tablete.

Canikvantel za pse

Ako kupite cijeli paket, u Canikvantelu za pse, upute za uporabu bit će napisane na posebnom umetku letaka. No, često prodaju / kupuju samo nekoliko tableta, a ne cijeli paket, onda se postavlja pitanje kako Kanikuvantelu dati psu. U ovom je slučaju site "Dai Lapu" napisao u nastavku detaljne upute o korištenju ovog alata.

Indikacije za uporabu lijeka

  • kao profilaktički protiv crva;
  • liječiti psa iz crva (cestode, trematode, nematode).

Kanikvantel Plus doziranje i način primjene

Tablete iz Canikvantel crvi plus se primjenjuju na životinju samo jednom, u pravilu se pas daje zajedno s mesom, mljevenim mesom, kobasicama ili kašom. Najbolje je provesti ovaj postupak prije jutarnje hrane, bez prethodnog korištenja laksativa. Za lijek Kanikvantel doziranje izračunava se formulom "1 tableta po 10 kg tjelesne težine psa".

Nanesite Kanikvantel za štenad od dobi od tri tjedna. U slučaju da dijete ili odrasli pas odbija jesti hranu s tabletama koje se nalaze u njemu, mogu se davati u obliku vodene suspenzije pomoću injekcije bez igle. za Manual za Kanikvantel plus XL za pse isto, ali jedna tableta je dana već temeljena na 20 kilograma tjelesne težine.

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek za Canikvantelove crve ne smije se davati u dva slučaja - trudnoći i individualnom osjetljivošću na aktivne tvari. Tipično, lijek Kanikvantel u pasa ne uzrokuje nuspojave ni s trostruko većim dozama, ali mačke su osjetljive na njega.

Kanikvantel plus - recenzije vlasnika pasa

Pregled Kanikvantelovih tableta s crva za pse, piše Diana iz grada St. Petersburg. Pozdrav svima! Već više od godinu dana koristim kanikvantel kao preventivni anthelmintski lijek, izabrao sam ga jer su iste tablete prikladne i za psa i mačku. Istodobno, jedna i pol tablete su istodobno istrošene (moj francuski buldog teži samo desetak kilograma, a mačka je gotovo 4). Jednostavno stavim pilulu u komad mesa, ali mačka mora biti prisiljena (stavio sam pilulu na korijen jezika i to ga reflektično gutlja). Nuspojave lijeka nisu, pa preporučujem.


Recenzije o Kanikvantelu plus za pse, Marina piše iz Moskve. U radu veterinara, često je potrebno koristiti štetu, najviše od svega povjerujem Drontalu i Canikvantelu. Oba lijeka djeluju nježno, bez nuspojava, imaju širok spektar djelovanja i dovoljni su za jednu aplikaciju. Razlike samo u cijeni i dozi, psi često daju kanikvantel, a mačke - drontal.
Cijena kanikvantelskih tableta za pse

Općenito, o Kanikvantel plus reviziji u većini slučajeva su pozitivni, što je vrlo dobro uzimajući u obzir male troškove lijeka.

  • Kanikvantelove tablete mogu se kupiti u Moskvi i St. Petersburgu po cijeni od:
    • oko 419 rubalja po pakiranju za 6 tableta;
    • oko 1607 rubalja po pakiranju za 24 tablete;
    • Kanikvantel Plus XL košta oko 1475 rubalja (12 tableta).
  • U Kijevu, cijena Kanikvantel za pse je ovo:
    • Kanyukvantel plus XL - 225 UAH po pakiranju za 3 tablete;
    • Kanikvantel plus - oko 33 UAH za jednu tabletu.

Analogues Kanikvantel plus

Tablete od crva za pse Kanikvantel plus se može kupiti u gotovo svim veterinarskim ljekarnama ili trgovini za kućne ljubimce, ali ako to nisu, moram obratiti pozornost na analoge. Evo još tri popularna sredstva za crve za pse:

  • Milbemax za pse (ambalaža za 2 tablete košta oko 320-450 rubalja);
  • Pratel za pse (ambalaža za 10 tableta košta oko 310-350 rubalja);
  • Drontal plus za pse (cijena pakiranja za 6 tableta iznosi oko 580-730 rubalja).

Prijetnja parazitima - obilježja lijeka za Canikvantelove pse

Ako vaš pas ima crve, nemojte se tresti na paniku. Moderni i jeftin lijek Kanikvantel plus snažno je oružje u borbi protiv parazita. O njemu možete čitati mnogo pozitivnih povratnih informacija, što je u potpunosti opravdano.

Kada se koristi lijek

Kanikvantel se koristi u slučaju zaraze crvima gastrointestinalnog trakta, pluća i drugih unutarnjih organa.

Zahvaljujući komponentama lijeka, moguće je prevladati okrugle i ravne crve, i to:

Ovaj agens se također može dati mačkama i drugim životinjama sisavaca s izračunavanjem doze. Primjena Kanikvantel plus se preporučuje ne samo kao ljekovito, već i kao preventivno. Za liječenje helmintičke invazije, tableta pripravka se jednom uperi u kućni ljubimac s obrokom, bilo izravno, stavljajući ga na korijen jezika.

Također se preporučuje provođenje profilakse svakih tri mjeseca kućnim ljubimcima, kao i dva tjedna prije parenja ili cijepljenja. Ako životinja odbije uzimati hranu, Kanikvantel se može uvesti štrcaljkom u obliku vodene otopine. Poželjno je ujutro dati lijek na prazan želudac. Nakon uzimanja Canikvantela nekoliko sati, ne preporuča se hraniti kućnog ljubimca radi boljeg asimilacije i kvalitativne ekspozicije komponenti parazitima.

struktura

U ovoj pripravi postoje dva glavna aktivna sastojka: praziquantel i fenbendazol. Jedna tableta sadrži 50 mg prvog i 500 mg drugog. Sastav također uključuje pomoćna punila.

Prednosti i nedostaci lijeka

Na temelju pregleda uzgajivača pasa, ovaj lijek ima mnogo više od minusa.

Među glavnim prednostima su:

  1. Povoljna cijena.
  2. Visoka učinkovitost.
  3. Nježan učinak na tijelo i sigurnost.
  4. Mogućnost prijema od ranog doba.

Kao slabosti moguće je primijetiti:

  1. Kontraindikacije trudnicama i novorođenim psima.
  2. Oblik tableta i gel (nije uvijek lako dati kućnog ljubimca).
  3. Nuspojave od predoziranja.

Upute za uporabu

Lijek Kanikvantel Plus dostupan je u obliku ravnih okruglih tableta. Upute o papiru sadržane su u pakiranju zajedno s tabletama ili gelom.

Po primitku aktivnu komponentu lijeka početi aktivno uništiti pokrivača helminti i djelovati na njihovom mišićnom, živčani aparata, uzrok neuspjeha energetskih procesa. Slijedom toga, paraziti su ubijeni i uklonjen iz psa tijelo prirodno. To se može vidjeti više od recenzije od kupaca droge.

Proizvod je učinkovit za životinje staro tri tjedna plus nije dopušteno davati trudne ženke. Učinci s drugim lijekovima nisu proučavani. Ako slijedite preporuke u doziranju, tada neće biti nuspojava. U slučaju prekoračenja doze više od tri puta, povraćanje, letargija, može doći do vrtoglavice. Slučajevi predoziranja su opisani u pregledima pasmina pasa.

Nažalost, trenutačno nema dostupnih anketa.

Izračun doze za pse je sljedeći: jedna tableta po 10 kg težine. Prema tome, ako kućni ljubimac teži od dva do pet kilograma, treba dati pola tablete od 15 do 25 kilograma - dvije tablete, 40 do 50 kilograma - pet tableta i tako dalje. Ako je psa potresen ascaridima, Kanikvantel Plus priprema treba ponoviti dva tjedna kasnije. Za pojedinačnu netoleranciju na sastojke lijekove treba prekinuti.

cijena

Jedna tableta lijeka Kanikvantel košta oko 70 rubalja, 12 tableta - 600 rubalja, 24 tablete - 1200 rubalja, gel - 1000 rubalja.

Video "Kako prepoznati i boriti se s crvima"

U ovom videu, veterinar govori o metodama borbe protiv crva u psu.

Forumi Kalinjingrada

gliste

Sand.Witch 3. siječnja 2013

Već skoro 6 godina, njegov pug bio je leopard; bez pilula, bez suspenzija da ne gura. I nikada nije bilo problema. Nedavno je predao analizu krvi, pa nema tragova na parazite. I miris se sutradan odgađa. Ja obično kapanje za noć.


"nagovještaj parazita" u analizi BLO može se sadržavati samo u povećanju eozinofila, i to uopće nije činjenica. Zato ste odabrali daleko od najtočnije metode dijagnoze kako biste bili uvjereni u odsutnost helminti. Bolje predati analizu izmeta, a ne 1, a 3, od tada. paraziti ne smiju biti u svakom dijelu.

Gost Allusya2012_ * 03.01.2013

Priložene slike

TPCHK 3. siječnja 2013

Nebeski MAXIMUM Suspension Junior?

besmislica. Bio sam predan prosjačima. vrijeme i mogućnost kupnje normi. nije bilo priprema - dala je celandine. Nakon 2 tjedna, uklonjeni su kante helminti iz ladice. Vasche o bilo čemu.
samo drontal. samo hardcore.

rauschenCat 4. siječnja 2013

besmislica. Bio sam predan prosjačima. vrijeme i mogućnost kupnje normi. nije bilo priprema - dala je celandine. Nakon 2 tjedna, uklonjeni su kante helminti iz ladice. Vasche o bilo čemu.
samo drontal. samo hardcore.


..XXa. glistoynimsya SAMO Drontal (dobro, ponekad Tsestal.. isti, struja bez ljuske)
dano je dvaput prema shemi.
i potom povodom imenovanog Kanikvantela. pa su se crvi pojavili u gredama ((
jedina minus Kanikvantela.. zdrava tuberkuloza, kod 10 kilograma u 0,5 kg teško je izmjeriti

Larsik 23. siječnja 2013

NatalyaShi (86) 24. siječnja 2013

Larsik 24. siječnja 2013

Nedavno se stalno borimo s najjednostavnijim. na kraju, lamblia je propisana 5 dana Kanikvantel. došla su strašila, dok su ih dvaput obradili prema propisima Drontala!
Neki dan sam ponovno davao sve repove Kanikvantel, 5 dana, od nekolicine čudnih glava. dan prije jučera od 5. put. Rezultat, danas jedan od mačića ponovno je dobio dugu. strašna. To je to. opet dati ispada? Što općenito funkcionira? Već žalim za mačiće. + Dajem furazilidon iz izospora.
U tjedan dana nosim testove.

Nažalost, nikakva negativna analiza ne garantira odsutnost crva!
A ako jedete sirovo meso, onda su 100% i nikad se neće prenijeti. Ne možeš svaki mjesec otrovati jadne životinje - nitko od jetre ne može podnijeti. Uvijek dajem hepatoprotectors (kao Essentiale, hofitol) 10 puta dnevno, zajedno s anthelmintskim pripravcima, a ne manje.

NatalyaShi (86) 24. siječnja 2013

Nažalost, nikakva negativna analiza ne garantira odsutnost crva!
A ako jedete sirovo meso, onda su 100% i nikad se neće prenijeti. Ne možeš svaki mjesec otrovati jadne životinje - nitko od jetre ne može podnijeti. Uvijek dajem hepatoprotectors (kao Essentiale, hofitol) 10 puta dnevno, zajedno s anthelmintskim pripravcima, a ne manje.

Testovi su bili pozitivni i to je sve liječnički recept!
Ne hranim sirove mačiće. kuhana piletina + sušenje. Mislim da lijekovi ne proizvode 100% crva. Osim toga, ništa nije dodijeljeno.

Ёjka 01 Mar 2013

gost Apis melifera_ 01 Mar 2013

Ёjka 01 Mar 2013

Nimffa 01 Mar 2013

Blago bijes 02.03.2013

i potom povodom imenovanog Kanikvantela.


Također je kupila Canikvantel.

Ëjka 04 ožu 2013

Ne brinite, nitko nije mrmljao po želucu, ne sjećam se točno kako se to događa, ali je poput jedne od faza razvoja Ascarisa, pogledajte životni ciklus Ascorida


Natasha, hvala na podršci

gost Apis melifera_ * 04.03.2013

Blago bijes 04.03.2013

Ёjka 05. ožujka 2013

Cystal plus formulacija: 200 mg fenbendazola, 144 mg pirantela embonata i 50 mg praziquantela
Dechinel plus: 150 mg fzabavtelele, 144 mg piranta embonata i 50 mg prazikvantele,
Drontal plus: 150 mg Fzabavtel, 144 mg Pyrantel embonata i 50 mg Praziquantel
Kanikvantel: 5 mg Praziquantel i 50 mg Fenbendazola


Ovdje smokve vjerojatno znaju da to nije napisano u uputi

Slični Članci O Parazitima

Vermox s giardiasisom
Kako crvi utječu na težinu, izgube težinu ili dobivaju mast od njih?