Lijekovi životinja> Kanikvantel plus / Caniquantel plus (tablete)

Jedna od obveznih preventivnih mjera za kućne ljubimce - de-worming (uzimajući osloboditi od parazita). Na policama u veterinarskim ljekarnama punim antihelmintičke, oči su samo pobjegle. U ovom članku saznajemo više o takvoj pripremi kao kanikvantel za pse.

Što je uključeno u

Kao glavna aktivna tvar u pripravku su praziquantel i fenbendazol. Ali one pomoćne su natrijev lauril sulfat, polvidon, magnezijev stearat. Ali zašto psi jedu pilulu bez "svađanja"? Stvar je u tome što kanikvantela za pse posjeduje poseban okus, koji je identičan mesu.

Proizveden je kao štrcaljka s unutarnjom suspenzijom (volumen 6 ml) i u obliku bijelih tableta u aluminijskim blisternima.

Kakve vrste parazita utječu kaniquantel

Praziquantel i fenbendazol, koji su dio tableta, djeluju na trake i okrugle parazite. U helminama, neuromuskularna aktivnost je blokirana, metabolizam i razmjena energije usporavaju, zbog čega crv umire.

Učinkovito protiv cestoda, nematoda, toksoskarusa, kuka, einkinokoka, difterije i miješanih helmintijaza. uzrokovane okruglim, crijevnim crvima vrpce.

Kako dati kanikvantel za pse

Najbolje je dati lijek ujutro (uz malu količinu hrane). Možete samljeti i miješati s hranom (kašica, na primjer). U najgorem slučaju možete zgnječiti tabletu i pomiješati ga s kuhanom vodom. Kod 1 tablete je dovoljno 10 mililitara vode. Ova doza je dovoljna za 10 kilograma težine životinje.

U slučaju da je pas velik, vrlo je teško pitati mnogo tableta. Na spašavanju ćete dobiti sličnu pripremu, ali s povećanim doziranjem - Kanikvantel Plus XL za pse. Dovoljno je 1 tableta za 20 kg tjelesne težine životinje. Možete dati kanikvantel za pse i mačke, ali pravilno izračunajte dozu (sjetite se težine). Malo je ograničenje - dob i fiziološko stanje žene (trudnoća i laktacija). Ako je mustachit stariji od 3 tjedna, ovaj veterinarski lijek je kontraindiciran.

Nema izdržljivosti zbog gladi, davanje laksativa nije potrebno. To jest, bez dodatnih tretmana i priprema, sigurno možete dati anthelmintiku.

Mnogostrukost davanja

To možete učiniti jednom. Ali, bolje je ponoviti de-worming nakon 10-14 dana, tako da svakako osloboditi kućnog ljubimca od neželjenih "stanovnika" u crijevima. Izvršite ovu preventivnu mjeru svaka 3 mjeseca.

Recenzije na Kanikvantelu za pse

Recenzije za Kanikvantel za pse su gotovo sve pozitivne. U rijetkim slučajevima možete čuti negativne, ali uglavnom su povezani s pojavom nuspojava zbog netolerancije bilo koje komponente ili predoziranja.

Vic:

Uzeo je štene na ulici. Izgleda oko mjesec dana. Većina preparata iz crvi su namijenjena starijim psima, ali iz crvi se može vidjeti da ima crve (želudac je jako natečen, apetit je slab, ponekad povraća i uzrujana stolice). Zato je veterinar savjetovao dati Canikvantelu za pse. Vrlo zadovoljan. Štenac je postao znatno bolji sljedeći dan. Apetit se nastavio, trbuščić je bio otpuhan, stolica je postala normalna. Dan kasnije u izmetu beba je primijetila mrtve tanke parazite. Svakako ću dati tom anthelmintiku novom članu obitelji.

Sergej:

Kod kuće žive i mačke i psi. Životinje se stalno kontaktiraju (jedu iz jedne zdjele, spavaju zajedno, čak i šetnje što mnoštvo bježi). Razumijem da mogu pokupiti parazite bilo gdje. Stoga se sjećam zbog prevencije. Svakih 3 mjeseca, sve životinje daju antihelmintičke lijekove. Prije sam, za mačke i pse, uzeo različite pilule i suspenzije. No, tada je veterinar savjetovao da obratite pozornost na Canikvantel, koji je prikladan za pse i mačke (glavna stvar je ispravno izračunati dozu).

Ivan:

Imam lovačkog psa. Naravno, da biste lovili s njom, morate ju izazvati (a ne samo od bjesnoće). I prije cijepljenja, savjetuje se veterinare da pogone crve. Pokušao sam mnogo različitih tableta. Ali neki su bili nedjelotvorni (možda su bili zavaravani), dok su drugi izazvali alergijsku reakciju, a Bonya je jako isjekla. Prijatelj je savjetovao Kanikvantela, jer daje svog psa. Ipak je odlučio zatražiti od veterinara da ne riskira Bonin zdravlje. Nakon odobrenja stručnjaka, on je stekao lijek. Uzeo sam tablete. Pomiješala sam je u kaši, pas je bez problema progutao. Boji alergija, ali nije bio pobachki. Sada samo Canikvantel, za pse, jedan od najboljih antiparazitskih lijekova.

Cijena kanikvantele za pse

Cijena Canikvantele za pse ovisi o obliku otpuštanja lijeka. Na primjer, šesterokutna šprica može koštati 350-400 rubalja. Pakiranje je isto za 6 tableta u gotovo istoj cjenovnoj kategoriji (može varirati ovisno o gradu i ljekarničkoj marki). Ako kupite veliki paket, u kojem ćete imati 24 tablete, morat ćete izvući oko 1600-1700 rubalja. Poželjno je uzeti takav paket ako postoji mnogo životinja kod kuće ili veliki kućni ljubimac (na primjer, 60 kg pas takvog paketa traje godinu dana: 6 tableta svaka 3 mjeseca).

Kanikvantel za pse: upute, primjena, povratne informacije

  • Kanikvantel plus;
  • Kanikvantel plus XL;
  • Kanikvantel plus gel.
  • Tablete su obojene u ružičastoj i imaju duguljasti oblik. Postoji kružni oblik blijedo žute boje.
  • prepack u blisters za 3, 6, 12 ili 24 komada. Paket sadrži 48, 60 ili 90 tableta. Također je moguće pakirati u limenke od 120 tableta.
  • Doziran je gel na 6 ml i izdaje se u dozirnim špricama, na 3 komada. u paketu.
  • Zemlja podrijetla: Njemačka.

Načelo rada

Aktivne tvari Kanikvantela su:

  • praziquantel - 50 mg, u obliku XL - 100 mg, u gelu - 60 mg;
  • fenbendazol - 500 mg, u obliku XL - 1000 mg, u gelu - 600 mg.

Dodatne tvari: (crvena boja), okus (meso ili riba), kroskarmeloza-Na, lauril sulfat, magnezijev stearat.

Kanikvantel plus ima štetan učinak na živčani i mišićni sustav parazita u svim fazama razvoja. Praziquantel potpuno depolarizira mišićne stanice, što dovodi do paralize crva. Fenbendazol blokira sintezu ATP-a, ometajući metabolizam energije, što također dovodi do smrti nematoda i njihovog uklanjanja iz tijela životinje.

Način primjene

Kanikvantel plus je propisana za profilaksu i liječenje bjelančevina u pasa i mačaka. Deworming je obvezan 10 dana prije planiranog cijepljenja, kao i 10-14 dana prije parenja. U profilaktičke svrhe životinja je topljiva u proljeće i jesen ili svaka tri mjeseca.

Preporuča se uzimati Canikvantel plus prije jutarnje hrane. Zbog okusa okusa, životinje koriste sami lijek. U nekim će slučajevima biti potrebno produžiti tabletu u prah i miješati s malom količinom hrane. Uz potpuno odbijanje hrane, tableta treba otopiti u 20-40 ml vode i sipati se štrcaljkom bez iglica bliže bazi jezika. Gel se ubrizgava izravno ispod jezika ili se miješa s hranom.

Jedna tableta Kanikvantela plus dizajnirana je za 10 kg tjelesne težine, Oblik XL - 20 kg, jedan štrcaljki - 12 kg težine životinja.

Upotreba lijeka ne zahtijeva apstinenciju od prehrane i dodatne primjene laksativa. Da bi se popravio učinak i u teškim slučajevima, ponovljena primjena Canikvantel plusa se preporučuje 10-14 dana nakon prve administracije.

Kontraindikacije i nuspojave

Kanikvantel plus odnosi se na tvari s niskim opasnostima klase 4 (GOST 12.1.007-76) i nema štetan učinak na životinjsko tijelo.

Kontraindikacije uporabe lijeka su:

  • štene do tri tjedna;
  • trudnoća, osobito u prvoj polovici (s akutnom potrebom je moguće samo nakon savjetovanja s liječnikom);
  • razdoblje dojenja;
  • pojedinačno netrpeljivost prema jednoj od komponenata ili cijeloj pripremi u cjelini.

Kombinirana upotreba lijekova s ​​piperazinom smanjuje učinkovitost Canikveltel.

Lijek ne uzrokuje komplikacije. U rijetkim slučajevima i sa značajnom prekomjernom dozom, može biti:

Ovi simptomi ne zahtijevaju korištenje lijekova i nestanu sami tijekom dana.

kanikvantel

Pas (30-40kg) daje jutarnje 16.03.2012 kanikvantel 2 tablete (1 tableta x 20 kg), a dan kasnije je pas povratio neprobavljene hrane povraćanje i proljev su slabiji iz dana u dan postaje sve rjeđi povraćanje, počeo davati rižu vodu s malom količinom kurinova meso. Nakon 12 sati psa malo pita. Što je s tim? A što da radim? Hvala ti.

kanikvantel općenito je 1 tableta po 10 kg tjelesne težine, a ne na 20 psi težine 30-40 kg nije razgovor - dvije potpuno različite veličine psa. pa je nejasno što ste dali pasu. Ako je ipak anthelmintski, njezin status i tablete vjerojatnije slučajnost, tk. oni počinju djelovati u crijevima, a želudac i povraćanje su nevažni. potrebno je potražiti drugi razlog povraćanja.

"Kanikvantel Plus XL" za 20 kg tjelesne težine.

Re: re: kanikvantel 20.03.12 14:06

http://www.gama-market.ru/prep/kanikvantelxl.php?id_prep=1005
http://www.zooservice.ru/product_info.php?products_id=3511
O kanikvantelu ne znam što da kažem. sastav jedne doze je drugačiji. prva veza je njemački. za drugi - ne znam. s takvim kanikvantelom nije se sudario ili se suočio. u načelu, ako su tablete od crva "lijevo", onda je moguće da se otrovi sa tabletama. ako jaki zaglinovannost - onda proizvodi propadanja crva. Kod odraslih pasa, nisam se susreo s ovim, ali u svakom slučaju adsorbenti neće štetiti. enterosgel, na primjer.

Re: re: kanikvantel 20.03.12 14:20

I svi su shvatili. druga pogreška veze na mjestu kao dio droge. u redu ste dali.

Re: Re: Re: kanikvantel 20.03.2012. 16:18

Hvala ti. Priprema je njemački. Ako je to slučaj s pozadinom zaglostovannosti. TAKO za 2 tjedna moguće je ponoviti. Oh, zaboravio sam dati Enterosan.

Re: Re: kanikvantel 20.03.12 20:49

Da, nakon 10-14 dana ponovite. Ja bi samo u slučaju da je drugi lijek dao (dozalid ili milbemax). postoji i pojedinačna netrpeljivost lijeku.

Re: Re: Re: kanikvantel 12.03.2012. 15:53

Hvala ti. Vjerojatno ću to učiniti. Upute su napisane u slučaju. ponovite nakon 2-3 tjedna. To je kao? Nakon 2, a zatim 3 tjedna? Ili između 2 i 3 tjedna?

Re: Re: Re: Re: Kanikvantel 12.03.2012. 16:06

ponovite jednom za 2-3 tjedna, a ne nakon dva, a potom za sljedeća tri))) Ponavljam u 10 dana. ali vidite kako pas osjeća, ako ne, onda ga nemojte davati sve dok ne postane bolji. U urinu ipak predati, kao što je liječnik savjetovao. Naravno, koprogram bi bio dobar. svejedno su simptomi zujanje - i povraćanje, proljev i iscjedak. Ne bih napisao sve crve.

Re: re: Re: Re: Re: Re: Re: Koji je to? 21.03.12 22:47

Hvala ti. Ujutro idemo u kliniku. Spock, noći.

Bok Rijetka stolica roku od jednog dana nakon što je omogućilo deworming, povraćanje - znak trovanja, mogu biti povezani s antihelmintika, a može biti slučajnost. U svakom slučaju je prikazan simptomatsku terapiju spazmolitike (Nospanum, papaverin), antiemetici (Reglan, Seren) gastroprotectives (Zantac) mogu antibiotik, u odsutnosti povraćanja - helatore, u velikim količinama povraćanje i proljev - subkutanu ili intravensku infuziju,

Samo registrirani korisnici mogu odgovoriti na poruke. Registrirajte se i prijavite unosom svoje prijave i lozinke s desne strane prozora i moći ćete odgovoriti na poruke.

Prije postavljanja pitanja na forumu, pročitajte temu: "Kako postaviti pravi odgovor veterinaru", a također i s popisom odgovore na često postavljana pitanja, to će vam pomoći da uštedite svoje vrijeme i brže odgovorite na svoje pitanje.
Obratite posebnu pozornost na dokument: Simptomi bolesti životinja. Možda u vašoj situaciji ne možete očekivati ​​odgovor na forumu, ali hitno zatražite liječnika ili uzmite životinju u veterinarsku kliniku!

Upute za uporabu i recenzije na Kanikvantel plus za pse

Kanikvantel plus za pse razbija metabolizam energije u organizmu nematode, paralizira neuromuskularni sustav cestoda i time ubija parazite i dovodi do njihove izolacije od gastrointestinalnog trakta.

Namijenjen je štencima i lijek se može davati bebama, počevši od dobi od tri tjedna.

Upute za uporabu Kanikvantela za pse

Kanikvantel se sastoji od Fenbendazola i Praziquantele, a doza lijeka uključuje jednu tabletu po 10 kg tjelesne težine psa. Za preventivni deworming, Kanikvantel liječenje treba ponoviti svaka tri mjeseca.

Ali ako je infekcija životinje s helminthima jaka, doza se mora ponoviti dva tjedna nakon prvog dehelminiziranja. Tablete se ubrizgaju u životinje u komadiću kobasice, mesa, kaša ili mljevenog mesa ili jednostavno stavljaju na korijen jezika. Postupak je najbolje obaviti prije jutarnjeg hranjenja, a laksativi se ne smiju koristiti.

Ako pas odbija jesti, Kanikvantel plus se ubrizgava s štrcaljkom ili kateterom u obliku vodene suspenzije. Lijek ima kontraindikacije samo za trudne životinje. Osim toga, njezina interakcija s drugim lijekovima je nepoznata.

S iznimno velikim dozama lijeka (više od tri puta) može doći do proljeva, povraćanja i anksioznosti. Ali ove će reakcije uskoro nestati bez posebnog tretmana.

Pakiranje s 12 tableta lijeka košta oko 560 rubalja.

Foto: Kanikvantel plus za pse - upute za uporabu, recenzije

Recenzije za Kanikvantel plus za pse

Prije smo koristili još jednu dobru pripremu za degelmentiranje naših pasa. Ali u posljednje vrijeme puno je razgovora između pasa, da su ga počeli krivotvoriti, a kvaliteta lijeka uvelike je smanjena. Tada smo se odlučili prebaciti na kanikvantel. I nikada nisu žalili zbog toga što je rezultat profilakse vrlo dobar.

I nijedan nuspojav bilo kojeg od naših pasa za nekoliko godina korištenja, nismo primijetili. Također je prikladno za mene da paket od 12 tableta nije skupo, ali je dobro kad postoji nekoliko pasa.

Bio sam udario s cannivantelom za jedan slučaj. Od tada smo uzeli samo ovaj lijek. Nismo zapravo razmišljali o tome što tablete do degelmenta i često ih mijenjaju. Jednom u klubu, preporučeno mi je kupiti kanvantel za naš novi štene. Uzeo sam paket, dodijeljen je jedan tablet, a ostatak je skriven.

No, znatiželjna dvogodišnja beba pronašla je paket i pojela sve. Bio sam jako uplašen, ali samo je povraćao, i štene se nastavilo zabavljati, kao da se ništa nije dogodilo. Sada nije strašno dati takvu bezopasnu, ali učinkovitu medicinu.

Kanikvantel plus za pse: upute za uporabu, cijena, recenzije

Kanikvantel plus za pse razbija metabolizam energije u organizmu nematode, paralizira neuromuskularni sustav cestoda i time ubija parazite i dovodi do njihove izolacije od gastrointestinalnog trakta.

Namijenjen je štencima i lijek se može davati bebama, počevši od dobi od tri tjedna.

Upute za uporabu Kanikvantela za pse

Kanikvantel se sastoji od Fenbendazola i Praziquantele, a doza lijeka uključuje jednu tabletu po 10 kg tjelesne težine psa. Za preventivni deworming, Kanikvantel liječenje treba ponoviti svaka tri mjeseca.

Ali ako je infekcija životinje s helminthima jaka, doza se mora ponoviti dva tjedna nakon prvog dehelminiziranja. Tablete se ubrizgaju u životinje u komadiću kobasice, mesa, kaša ili mljevenog mesa ili jednostavno stavljaju na korijen jezika. Postupak je najbolje obaviti prije jutarnjeg hranjenja, a laksativi se ne smiju koristiti.

Ako pas odbija jesti, Kanikvantel plus se ubrizgava s štrcaljkom ili kateterom u obliku vodene suspenzije. Lijek ima kontraindikacije samo za trudne životinje. Osim toga, njezina interakcija s drugim lijekovima je nepoznata.

S iznimno velikim dozama lijeka (više od tri puta) može doći do proljeva, povraćanja i anksioznosti. Ali ove će reakcije uskoro nestati bez posebnog tretmana.

Pakiranje s 12 tableta lijeka košta oko 560 rubalja.

Recenzije za Kanikvantel plus za pse

Prije smo koristili još jednu dobru pripremu za degelmentiranje naših pasa. Ali u posljednje vrijeme puno je razgovora između pasa, da su ga počeli krivotvoriti, a kvaliteta lijeka uvelike je smanjena. Tada smo se odlučili prebaciti na kanikvantel. I nikada nisu žalili zbog toga što je rezultat profilakse vrlo dobar.

I nijedan nuspojav bilo kojeg od naših pasa za nekoliko godina korištenja, nismo primijetili. Također je prikladno za mene da paket od 12 tableta nije skupo, ali je dobro kad postoji nekoliko pasa.

Bio sam udario s cannivantelom za jedan slučaj. Od tada smo uzeli samo ovaj lijek. Nismo zapravo razmišljali o tome što tablete do degelmenta i često ih mijenjaju. Jednom u klubu, preporučeno mi je kupiti kanvantel za naš novi štene. Uzeo sam paket, dodijeljen je jedan tablet, a ostatak je skriven.

No, znatiželjna dvogodišnja beba pronašla je paket i pojela sve. Bio sam jako uplašen, ali samo je povraćao, i štene se nastavilo zabavljati, kao da se ništa nije dogodilo. Sada nije strašno dati takvu bezopasnu, ali učinkovitu medicinu.

Prijetnja parazitima - obilježja lijeka za Canikvantelove pse

Ako vaš pas ima crve, nemojte se tresti na paniku. Moderni i jeftin lijek Kanikvantel plus snažno je oružje u borbi protiv parazita. O njemu možete čitati mnogo pozitivnih povratnih informacija, što je u potpunosti opravdano.

Kada se koristi lijek

Kanikvantel se koristi u slučaju zaraze crvima gastrointestinalnog trakta, pluća i drugih unutarnjih organa.

Zahvaljujući komponentama lijeka, moguće je prevladati okrugle i ravne crve, i to:

Ovaj agens se također može dati mačkama i drugim životinjama sisavaca s izračunavanjem doze. Primjena Kanikvantel plus se preporučuje ne samo kao ljekovito, već i kao preventivno. Za liječenje helmintičke invazije, tableta pripravka se jednom uperi u kućni ljubimac s obrokom, bilo izravno, stavljajući ga na korijen jezika.

Također se preporučuje provođenje profilakse svakih tri mjeseca kućnim ljubimcima, kao i dva tjedna prije parenja ili cijepljenja. Ako životinja odbije uzimati hranu, Kanikvantel se može uvesti štrcaljkom u obliku vodene otopine. Poželjno je ujutro dati lijek na prazan želudac. Nakon uzimanja Canikvantela nekoliko sati, ne preporuča se hraniti kućnog ljubimca radi boljeg asimilacije i kvalitativne ekspozicije komponenti parazitima.

struktura

U ovoj pripravi postoje dva glavna aktivna sastojka: praziquantel i fenbendazol. Jedna tableta sadrži 50 mg prvog i 500 mg drugog. Sastav također uključuje pomoćna punila.

Prednosti i nedostaci lijeka

Na temelju pregleda uzgajivača pasa, ovaj lijek ima mnogo više od minusa.

Među glavnim prednostima su:

  1. Povoljna cijena.
  2. Visoka učinkovitost.
  3. Nježan učinak na tijelo i sigurnost.
  4. Mogućnost prijema od ranog doba.

Kao slabosti moguće je primijetiti:

  1. Kontraindikacije trudnicama i novorođenim psima.
  2. Oblik tableta i gel (nije uvijek lako dati kućnog ljubimca).
  3. Nuspojave od predoziranja.

Upute za uporabu

Lijek Kanikvantel Plus dostupan je u obliku ravnih okruglih tableta. Upute o papiru sadržane su u pakiranju zajedno s tabletama ili gelom.

Po primitku aktivnu komponentu lijeka početi aktivno uništiti pokrivača helminti i djelovati na njihovom mišićnom, živčani aparata, uzrok neuspjeha energetskih procesa. Slijedom toga, paraziti su ubijeni i uklonjen iz psa tijelo prirodno. To se može vidjeti više od recenzije od kupaca droge.

Proizvod je učinkovit za životinje staro tri tjedna plus nije dopušteno davati trudne ženke. Učinci s drugim lijekovima nisu proučavani. Ako slijedite preporuke u doziranju, tada neće biti nuspojava. U slučaju prekoračenja doze više od tri puta, povraćanje, letargija, može doći do vrtoglavice. Slučajevi predoziranja su opisani u pregledima pasmina pasa.

Nažalost, trenutačno nema dostupnih anketa.

Izračun doze za pse je sljedeći: jedna tableta po 10 kg težine. Prema tome, ako kućni ljubimac teži od dva do pet kilograma, treba dati pola tablete od 15 do 25 kilograma - dvije tablete, 40 do 50 kilograma - pet tableta i tako dalje. Ako je psa potresen ascaridima, Kanikvantel Plus priprema treba ponoviti dva tjedna kasnije. Za pojedinačnu netoleranciju na sastojke lijekove treba prekinuti.

cijena

Jedna tableta lijeka Kanikvantel košta oko 70 rubalja, 12 tableta - 600 rubalja, 24 tablete - 1200 rubalja, gel - 1000 rubalja.

Video "Kako prepoznati i boriti se s crvima"

U ovom videu, veterinar govori o metodama borbe protiv crva u psu.

Anthelmintic Vetprom Kanikvantel Plus (Caniquantel plus) - Od crva u pasa i mačaka.

dostojanstvo

mane

Pogledajte pojedinosti

Mislim da svi vlasnici životinja znaju da povremeno moraju pokrenuti crve. Jednom davno koristili smo lijek Drontal koji je još uvijek popularan. Zatim nam je naš veterinar upozorio na česte otrove životinja koje su dobile ovaj lijek, a mi smo se prebacili na Pratel.

Nakon nekoliko godina korištenja Pratela dogodila se situacija koja nam je opet potaknula promjenu droge. Pas je počeo lako i redovito proljev iz nepoznatih razloga. Prošle su ili su se dogodile analize izmeta na citologiji i otkrili ljamblii (to je jedna od verzija elementarnih parazita). Veterinar je imenovao složenu terapiju, koja uključuje antibiotike i lijek Kanikvantel plus. Od tada smo koristili ovaj alat i nismo imali nikakvih problema.

"Kanikvantel plus" kupujem u veterinarskoj ljekarnici ili narudžbi putem internetske trgovine. U zabavnom paketu od 12 tableta. Možete kupiti pilule pojedinačno.

Budite oprezni, postoje 2 dostupna doziranja: 1 tableta na 10 kg tjelesne težine ili 1 tableta na 20 kg. Doziranje je napisano na poleđini paketa.

Doziranje se može vidjeti na blisteru s tabletama (500 mg fenbendazola se izračunava za 10 kg težine životinje).

Paket je popraćen dobrom instrukcijom s opisom sastava i spektra djelovanja. Uvjeren sam da aktivna supstanca fenbendazola uništava različite vrste crva, lamblije, uključujući ličinke i jaja crva.

Uključeno je i tablica u kojoj je naznačena doza ovisno o težini životinje. Unatoč činjenici da je priprema namijenjena psima i mačkama, ipak su mačke više osjetljive na fenbendazol, tako da za njih doza treba biti nešto manje.

Tablete standardne veličine s prikladnim dijelom za odvajanje. Proizvođač je pokušao prenijeti okus mesa u tablete, ali u stvari meso nema stvarno miris, pa nemojte očekivati ​​od životinje da ga jede)

Imam životinja naviknutu na činjenicu da pogađam pilulu daleko u grlo, ne mogu ga pljuvati, ostaje samo progutati. Onda mogu dati malo vode. Obavezno provjerite je li tabletno tijelo točno jelo. Ako je kod vas tako da je nemoguće, moguće je pokušati dati s komadićem mesa ili se otopiti u vodi i sipati iz štrcaljke.

Dajem lijek na prazan trbuh, oko 2 sata prije obroka, iako prema uputama koje možete dati i uz unos hrane. No, svaki liječnik će vam reći da će biti učinkovitiji prije jela.

Za sprječavanje crva "Kanikvantel plus" primjenjuje se jednom u tromjesečju. Ja dajem još rjeđe, otprilike svakih 4-5 mjeseci, jer imam kućne ljubimce, ne trče ulicama i ne pokupljam gadne stvari. Obično se cijepi 1 puta godišnje od bjesnoće i drugih virusa, u ovom slučaju poželjno je voditi crve 2 tjedna prije cijepljenja.

Štenad do mjesec dana, ovaj lijek se ne preporuča, za njih ima više nježnih sredstava. Ali nakon 1,5-2 mjeseci može se sigurno primijeniti. U tim štenadima mlađoj od jedne godine preporučuje se da pogone crve svaka 3 mjeseca, jer tijekom tog perioda sve to povlače u usta, i neće se povrijediti da se riješe parazita.

Važno je zapamtiti da možete voziti crve samo u fizički zdrave životinje. Ako postoji sumnja da je bolest ili životinja oslabljena, ili ako se nešto već liječi za druge lijekove, tada je potreban veterinar.

Ako planirate provesti liječenje kapi kapi, onda je poželjno da to ne učinite istog dana uz davanje tableta od crva. Potrebno je odmoriti najmanje 7 dana, kako ne bi otrovali životinjsko tijelo.

Nekoliko puta na forumima vidio izvještaje o ljudima koji veterinar imenuje svog psa / mačku: 1 tableta „Kanikvantel plus” za 5 dana, to je njihova zbunjena, kao pisane upute na neki drugi način, pa su odlučili da se dobije 1 tabletu i zaboraviti. Ne razumijem takve ljude. Ako je liječnik imenovao ili imenovao, to znači da je potrebno. Ako ne vjerujete svom liječniku, idite na sljedeći, ali sami ne izmisle kao poslastica, ako ne znate. Na primjer, moj pas (za 40 kg tjelesne težine) propisan je 1,5 tablete dnevno tijekom 4 dana. I nisam bio ogorčen da prema uputama nije bilo tako. Nakon potrebnog vremena, ponovno zauzeli smo testove i rezultat je bio normalan, ali najvažnija stvar.

Ukratko, mogu reći da nas Kanyukvantel Plus nije spustio, tako da ne vidim nikakve poteškoće, ali pozitivne karakteristike su sljedeće:
+ bori se za različite vrste crva;
+ ubija najjednostavnije parazite, kao što je lamblia;
+ utječe ne samo na odrasle, već i za ličinke;
+ pogodno za pse i mačke;
+ štenci / mačići mogu se dati od 1 mjeseca.

Što još dodati? Ako ste u životinji izvodili dehelminizaciju, onda pazite na čistoću svojih igračaka i mjesta, operite sve i operite. Također ne zaboravite na sebe, upravo sam napisao danas o tabletama iz crva "Wormil" za ljude. I zapamtite da zdravlje životinje u rukama svoga gospodara, nemojte biti neodgovorni.

Zoo robe
za kućne ljubimce -
opise, recenzije, promocije, popuste, cijene.

  • suhe hrane i konzervirane hrane za pse i mačke
  • akvarija i akvarija
  • kaveza za hrčak i zamorce
  • kaveza i ptica za ptice i papige
  • kuća, mekih sjedala, noktiju, salona
  • Ostali kućni ljubimci za kućne ljubimce
  • ZOOFORUM - dom
  • Promjena veličine fonta
  • Verzija za ispis
  • Pitanja
  • Prijavite se

Kanikvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Kanikvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Alexandra »25. studeni 2013, 12:20

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

konovarenko »15. lipnja 2016., 18:26

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Keria »18.06.2016., 15:12

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Jetta »18. lipnja 2016, 15:18

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Marcelle »18. lipnja 2016, 15:19

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Casype »20. srpnja 2016., 10:50

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Zema »07 Listopad 2016, 10:30

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma tretman crva

Sacure »19. listopada 2016, 14:16

Kanikvantel: tablete od crva za pse

Naši vjerni četveronožni prijatelji skloni su infekciji opasnim vanjskim i unutarnjim parazitima (crvima) koji su široko rasprostranjeni u okolišu. Glaive infestacije vrlo se često dijagnosticiraju u tradicionalnoj veterinarskoj praksi kod pasa, mačaka bez obzira na dob i pasmine. Za zaštitu psa od opasnih endoparazita, vrlo je važno provoditi preventivno de-worming nekoliko puta godišnje, koristeći posebne veterinarske pripravke - anthelmintics. Prema mnogim veterinarima, izvrstan rezultat u liječenju helmintijaza pokazuje primjenu Canikvantela.

Što su opasni crvi?

Crvi u pasa tijekom njihova života, lokalizirane u raznim organima i sustavima koji krše integritet tkiva, smanjiti imunitet, izaziva alergije pridonijeti pogoršanje kroničnih infekcija i bolesti.

Petištari poremetiti probavne procese, nepovoljno utječu na rad periferne, živčane, imunološke sustave, pridonose razvoju teške opijenosti. Opasne endoparazite hrane se krvlju, limfnim elementima staničnih struktura unutarnjih organa.

Snažna helmintička invazija može uzrokovati začepljenje crijeva, što neizbježno dovodi do smrti kućnog ljubimca. Crvi su posebno opasni za male štence s krhkim imunološkim sustavom, oslabljene, iscrpljene, starije životinje.

Opis pripravka

Kanikvantel - anthelmintic sredstvo širokog, složenog spektra djelovanja. Primijenjeno za prevenciju i liječenje helmintija u pasa, drugih toplokrvnih životinja. Njemačka farmaceutska tvrtka "Euracon Pharma GmbH", koja je poznata u Europi programer, proizvođač učinkovitih veterinarskih pripravaka, otpušta anti-crv agent. Trgovački naziv pripravka je Caniquantel Plus.

Važno! Kanikvantel se koristi za liječenje i prevenciju kormilaroze kod odraslih pasa, malih štenci, počevši od dobi od tri tjedna.

Kanikvantel proizveden u obliku ravnih tableta bijele bijele ružičaste okruglim ili cilindričan oblik za oralnu primjenu, pakirane u aluminijske blistera ili u obliku gela u spremniku šprice do 6 ml. U jednom pakiranju mogu biti 60, 90, 100 i 120 tableta. Konvencionalni paketi koji se mogu kupiti u bilo kojoj veterini ili veterinarskoj klinici sadrže 6-12-24 tableta.

Glavni aktivni dijelovi antihelmintike - prazikvantel (50 mg) i fenbendazol (500 mg). Pripravak uključuje veterinarski Preparacije pomoćne tvari: natrijev lauril sulfat (10 mg), Polividon (20 mg), aromatskog aditiva, meso simulira okus (12 mg), magnezijev stearat - 0.6 g boje hrane, škrob.

Kanikvantela tablete imaju meso poput okusa za pse, što je izvrstan lijek za liječenje ili profilaktički deworming.

Anthelmintički lijek je netoksičan, siguran za pse svih dobi i pasmine. Spada u kategoriju niskorizičnih lijekova. Držite vetpreparat potrebno na temperaturi od 0-22 stupnjeva na hladnom, tamnom, suhom mjestu.

Farmakološko djelovanje

Kanikvantel za pse se koriste za prevenciju i liječenje:

  • cestodosis;
  • nematosis;
  • toksoskaridoza;
  • rudarska glista;
  • ehinokokoza;
  • mješovite helmintiaze. uzrokovane okruglim, crijevnim crvima vrpce;
  • difilyarioza.

Anthelmintično sredstvo djelotvorno je protiv većine vrsta bjesnoća koja parazitizira pse. Ubija endoparazite u svim fazama njihovog razvoja, ubrzava procese prirodnog izlučivanja helminti iz tijela.

Farmakološka akcija je Kanikvantela depolarizacija neuromuskularni ganglioblokatorov, poremećaj transporta glukoze, i druge hranjive tvari, pogoršanje mikroturbulyarnoy helminta funkcije, što dovodi do poremećaja mišića inervacije. Paraliza cijelog neuromuskularni sustav crijevne crve vodi trenutak smrti opasnih endoparazita.

Fenbendazol, prazikvantel krše energetski metabolizam, metabolizam u tijelu parazitskih crva (sinteza adenozintrifostata), mišićni inervacije što podrazumijeva uništavanje parazita. Ova tvar potiče brzo uklanjanje crva iz tijela životinja.

Aktivne tvari se brzo apsorbiraju u crijevima, ali se ne akumuliraju u tijelu. Maksimalna koncentracija javlja se na drugi dan polja anthelmintic. Anthelmintik se izlučuje izmetom, s urinom, teladi.

Upute za uporabu i doziranje

Prije nego što dajte anthelmintski lijek svom ljubimcu, pazite da pažljivo pročitate sažetak lijeka i budite sigurni da se posavjetujete s veterinarskim liječnikom. Kako bi se izbjegao pojavljivanje nuspojava, vrlo je važno strogo pridržavati doze naznačene u uputama za pripravu.

Kanikvantel doziranje: jedna tableta po 10 kg tjelesne težine psa. Za predstavnike minijaturnih, ukrasnih stijena težine do 10 kg - dovoljno polabletki. U profilaktičkoj svrsi ili u tretmanu helmintičkih invazija, tableta se najbolje daje na praznom želucu, prije glavnog obroka. Budući da pilule imaju ugodan okus i okus mesa, čak i brzi u jelu, psi koriste lijek bez problema.

Tableta se također može prethodno preraditi i dati psu s omiljenim mljevenim mesom, komadom tvrdog sira, s kobasicama. Prašak možete razrijediti u vodi ili mlijeku i sipati mješavinu lijeka s štrcaljkom bez igle na obrazu svog ljubimca.

Za terapeutsko, profilaktičko odstranjivanje malih štenaca, poželjno je koristiti Kanikvantel u gelysi izračunavanja 1 ml suspenzije po 1 kg težine.

Važno! Kanikvantel nije bio postavljen na trudne pse u početno vrijeme, kao i dojenje, dojenče. Najbolje je izvesti bjelančevine mjesec dana prije planiranog parenja ili tri tjedna prije cijepljenja / revaccinacije.

Pri provođenju deworminga, pazite da lijek ne dođe u otvorene rane na tijelu psa, sluznice, u očima. Nije preporučljivo koristiti Kanikvantel lijekovima koji sadrže piperazin, zbog mogućeg smanjenja učinkovitosti lijeka.

U slučaju ozbiljne kormilarne invazije, anthelmintik agens se daje psima dva puta, 12-16 dana nakon prve primjene. Prije profilaktičke dehelminizacije, veterinarski stručnjaci preporučuju u dva ili tri dana precizno liječenje pokrova vune od ektoparazita (buhe, krpelji, grinje). Ne zaboravite da insekti krvi, paraziti na tijelu pasa, mačke su nositelji ličinki, jaja crva.

Za preventivne svrhe anthelmintski lijek za odrasle pse daje se svaka tri do četiri mjeseca. Prije primanja Kanikvantela nema potrebe držati životinje za jedan dan na dijeti za izgladnjivanje, davati laksative.

Nuspojave i kontraindikacije

Kanikvantel niskotoksisan lijek, nema komelativnogo učinak, hepatotoksično djelovanje, ne uzrokuje alergije. Zbog toga su nuspojave zapažene vrlo rijetko i samo ako je prekoračena preporučena doza ili ako je prekoračena preosjetljivost na aktivne komponente anthelmintika.

Nakon de-worming, pažljivo pratiti stanje svog ljubimca za dva do tri dana. Moguće nuspojave uključuju:

  • odbijanje hrane za životinje;
  • osip na koži;
  • poremećaj probavnih procesa, pjenušava povraćanje, proljev;
  • bogata salivacija;
  • smanjena tjelesna aktivnost;
  • blagi porast tjelesne temperature.

Ako se gore navedeni simptomi ne pojavljuju drugi ili treći dan, odmah se obratite veterinarki. Pas će biti dodijeljen još jedan učinkovit anthelmintic (Melbimax, Drontal), detoksikacija terapija je provedena.

Slični Članci O Parazitima

Kako odrediti prisutnost parazita u ljudskom tijelu
Kako da biste dobili osloboditi od crva za odraslu osobu kod kuće u jednom danu?
Protutijela klase g do toksoplazme su pozitivna: što to znači?